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Rendimientos:
4 porcion(es)
Tiempo de Preparación:
10 mins
Tiempo de Cocción:
45 mins
Comida tipo:
Sopas
Clasificación:
Average FatSecret member ranking Valoración promedia en la comunidad FatSecret
por el miembro: bulascott

East Indian Lentil Soup (Dal Shorva)

An inexpensive, easy-to-make and delicious Indian inspired soup.

Ingredientes

Instrucciones

  1. Rinse the beans or lentils.
  2. Bring to a boil with the stock, turmeric, cayenne, cumin, cardamom and curry/bay leaves.
  3. Let simmer until the beans or lentils are very soft (about 30 minutes). If using bay leaves, remove them now. Curry leaves can be left in the soup. Mix the soup slightly to a not too smooth consistency (or mash the lentils/beans with a ladle).
  4. Sauté the garlic and mustard seeds lightly in the fat and add to the soup. Let simmer for another 5 minutes.
  5. Stir in fresh squeezed lemon juice, and serve.
  6. Note: The flavor is a lot better using fresh whole cardamom and cumin and grinding just before use. This slightly modified recipe stems from Mumtaz Khan at Mumtaz Paan House in Bradford, England. Mung beans is the exquisite choice, but red or yellow lentils also make a delicious result (green lentils are not recommended). The chicken stock can be replaced with vegetable stock for a vegetarian variety.
  7. Note: based on a recipe from Recipezaar.
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Revisiones 
That is a lot of calories for 1 serving!
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14 ene. 11 por el miembro: divaqueen

     
 

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Resumen Nutricional:

Hay 433 calorías en una porción de East Indian Lentil Soup (Dal Shorva).
Desglose de Calorías: 19% grasa, 55% carbh, 26% prot.

Info. Nutricional
Tamaño de la Porción
por porción
por porción
Energía
1811 kj
433 kcal
Proteína
28,4g
Grasa
9,18g
Grasa Saturada
1,799g
Grasa Poliinsaturada
1,642g
Grasa Monoinsaturada
5,116g
Colesterol
11mg
Carbohidratos
59,08g
Fibra
22,6g
Azúcar
7,61g
Sodio
520mg
Potasio
1128mg
22%
de IDR*
(433 cal)
22% IDR
Desglose de Calorías:
 
Carbohidrato (55%)
 
Grasa (19%)
 
Proteína (26%)
*Basado en un IDR de 2000 calorías

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